Agilitas säljer Recover Nordic till EQT


Relita logotyp

Våra ägare Agilitas har ingått ett avtal om att sälja Recover Nordic – där Betongborrargruppen och Relita ingår – till det nordiska riskkapitalbolaget EQT.

Recover Nordic är idag ett ledande nordiskt bolag med över 2100 anställda på över 104 orter. Ifjol genomförde vi nästan 100 000 projekt över hela Norden inom alla våra verksamhetsgrenar.

EQT är världens sjunde största riskkapitalbolag, är börsnoterat och förvaltar mer än 40 miljarder Euro. EQT har en stor erfarenhet att utveckla liknande verksamheter som den Recover Nordic bedriver. Att EQT blir våra nya ägare känns väldigt motiverande för oss. Bland flera investeringar EQT har gjort kan nämnas XXL, Plantasjen, Broadnet, Autostore, Its learning, Altus og StormGeo.

Recover Nordic har under de senaste åren haft ett stort fokus på digitalisering och hållbarhet. Att digitalisera vår leveransmodell är viktigt för att öka vår kundnöjdhet och effektivitet. Vi har även etablerat en tydlig hållbarhetsagenda baserat på fyra av FN:s hållbarhetsmål: «Bekämpa klimatförändringar», «Hållbar konsumtion och produktion», «Hållbara städer och samhällen» och «Minskad ojämlikhet».
EQT vill förstärka våra satsningar inom både hållbarhet och digitalisering. Våra nya ägare är ett av de riskkapitalbolag i världen som satsar mest på digitalisering med ett stort dedikerat team som stöttar sina portföljbolag. EQT:s mantra är «Make a positive impact in everything we do» och är branschledande inom hållbar utveckling.

För våra kunder medför ägarskiftet ingen omedelbar förändring. Men med nya starka nordiska ägare till Recover Nordic får vi direkt tillgång till ännu fler resurser för att vidareutveckla och erbjuda våra tjänster.

Om du har frågor om ovanstående är du välkommen att kontakta din kontaktperson eller undertecknad.

Mer information om EQT finns här: www.eqtgroup.com

Stockholm 10 september 2019
Calle Brogren, VD Betongborrargruppen Relita AB

Kontakt

Om du är i behov av håltagning, rivning, asbestsanering eller någon annan form av sanering,

 

Hör av dig till oss »

Kontakta oss

Hej besökare.

Vi har bytt namn och logotyp och därmed också hemsida.
Klicka här eller på logon nedan för att komma till vår nya hemsida.

Önskar du fortsätta läsa på den här sidan kan du stänga ned detta fönster, tänk dock på att informationen på denna sida inte längre uppdateras.

Ha en fortsatt bra dag